fbpx
Overgangsconsulent Noord-Holland

Over mij

Verpleegkundige met luisterend oor en aandacht

Mijn naam is Shirley Dinkgreve. In 1995 heb ik mijn diploma tot verpleegkundige behaald aan de HBO-V te Alkmaar. Daarna ben ik als verpleegkundige gaan werken in diverse werkgebieden. Uiteindelijk werd mijn droom waar en ben ik gaan werken als obstetrie en gynaecologie verpleegkundige op de kraam- en verlosafdeling in het ziekenhuis. Hier werk ik nu ruim 15 jaar met heel veel plezier.

Ik vond het echter ook tijd voor een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in de overgang. Ik merkte bij mijzelf dat de overgang meer is dan niet meer menstrueren en het hebben van opvliegers. Ik ben dus ervaringsdeskundig. Hierdoor werd mijn interesse gewekt. Om meer over de overgang te weten te komen, vrouwen bij te staan in deze soms lastige fase met informatie en adviezen ben ik de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente gaan volgen aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. Een prachtig nieuw vak(gebied) heb ik gevonden.

Ik ben iemand die persoonlijke aandacht heel hoog in het vaandel heeft staan. Een luisterend oor en echte interesse is wat ik wil bieden. Aandacht voor wat iemand nodig heeft om tot een bijpassend advies te komen. Het is puzzelen naar een persoonlijke oplossing. En laat ik nu toevallig van puzzelen houden.

Shirley Dinkgreve

De praktijk

In mijn praktijk ” Overgangsconsulente Noord-Holland ” staat persoonlijke aandacht voorop. In een rustige sfeer geef ik uitleg over de overgang, zodat u begrijpt wat er zich in uw lichaam afspeelt en waardoor eventuele klachten zijn ontstaan. En vooral wat u hier aan kunt doen. Bij de praktijk kunt u meer informatie vinden.

Aandacht voor de overgang

Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht voor de overgang komt. Meer erkenning en herkenning van zaken die met de overgang te maken hebben. Preventie is hierbij ook heel belangrijk. Preventieve maatregelen om goed de overgang door te komen, echter ook preventie van bijvoorbeeld hart/vaatziekten waar meer risico op is door de veranderende hormonen. Graag geef ik presentaties en workshops om het onderwerp “De Overgang” bespreekbaar te maken en om informatie te geven in uw bedrijf of organisatie. Ik heb al verschillende presentaties mogen geven die goed beoordeeld worden.